Groenten puree
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk Voorbereidingstijd 15min Totale tijd 40min Portie 4 porties
Ingrediënten
600 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes gesneden (1 cm) 400 g groenten (bijv. pompoen, wortels, knolselder, yams, erwten, bloemkool, broccoli), indien nodig in plakjes (1 cm) gesneden, naar behoefte (zie tip) 1 - 1 ¼ tl zout 350 g melk 30 g boter, ongezouten 1 snuifje gemalen nootmuskaat
Bereiding
1. Plaats de vlinder. Doe de aardappelen, groenten, zout, melk en boter in de mengbeker en kook 25 min/95°C/snelheid 1, plaats hierbij de stoommand in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengbeker om spetteren te voorkomen. 2. Verwijder de vlinder. Voeg nootmuskaat toe aan de mengbeker, zet de maatbeker erin en pureer 30 sec/snelheid 4. Serveer warm.
Hints en Trucs
Als u groenten met een hoog vochtgehalte kiest, zoals courgette, tomaat of komkommer, breng dan de hoeveelheid melk terug tot 300 g. Als u groenten kiest die een lange kooktijd nodig hebben, zoals wortels, snijd deze dan in dunnere plakjes, of verleng de kooktijd met 3-4 minuten.

