Scampi diabolique
Ingrediënten
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- ½ rode paprika
- 1 kleine rode chilipeper
- 1 tomaat
- olijfolie
- 24 scampi’s
- 2 dl witte wijn
- 3 el ketchup
- 50 gram tomatenpuree
- 3 dl room
- Peper
- zout
- 1 mespunt paprikapoeder
- 1 mespunt currypoeder
- 4 takjes dragon
Bereiding
- Pel de scampi. Laat eventueel de staart eraan.
- Verwijder het darmkanaal. Dep de scampi’s droog.
- Schil ui en wortel en doe die samen met de paprika, chilipeper, tomaten en look 8 sec/snelheid 7 mag heel fijn zijn 6min/100°C/snelheid2
- Blus met witte wijn.
- Laat 6min/100°C/snelheid 2.
- Voeg de ketchup, tomatenpuree en room toe 4min/100°C/snelheid 2
- Kruid af met peper, zout, curry- en paprikapoeder en verse dragon.
- Verhit de olie in een braadpan.
- Bak de scampi langs elke zijde 2 minuut.
- Serveer met een stukje brood.
