Polenta met Ratatouille

 

Ingrediënten

80 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden

 

Polenta

    200 g polenta

    800 g water

    1 eetlepel groentebouillonpasta

    van 1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt

    30 g ongezouten boter, in blokjes gesneden, plus wat extra voor het invetten

 

Ratatouille

    3 teentjes knoflook

    150 g uien, in vieren gedeeld

    30 g olijfolie

    150 g paprika's, geel of oranje, in reepjes gesneden (2 cm)

    250 g courgettes, in plakjes (2 cm)

    300 g aubergines, in blokjes gesneden (2 cm)

    300 g tomaten, in vieren gedeeld

    1 snufje suiker

    2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden

    2 tl fijn zeezout

    1 tl gemalen zwarte peper

    250 g roomkaas

 

 

Bereiding

Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 15 sec / snelheid 10. Doe in een kom en zet apart.

Vet ovenschaal in.

 

Polenta

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • Plaats een kom op het deksel van de mengbeker, weeg polenta af en zet apart.
  • Doe water en groentebouillonpasta in de mengbeker en verwarm 8 min / 100 ° C / snelheid 1.
  • Voeg boter toe en, zonder maatbeker, stel snelheid 3 in terwijl u de gereserveerde polenta langzaam toevoegt via het gat in het deksel van de mengbeker. Plaats de maatbeker en kook 10 min / 80 ° C / snelheid 3.5. Breng over naar de voorbereide ovenschaal en verdeel de bovenkant met een natte spatel. Maak de mengkom schoon.

 

Ratatouille

  • Doe de knoflook en uien in de mengbeker en hak 4 sec / snelheid 5. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel.
  • Voeg olie toe en sauteer 3 min / Varoma / snelheid 1.
  • Voeg paprika's, courgettes, aubergines, tomaten, suiker, Provençaalse kruiden, zout en peper toe en kook 8 min / 80 ° C / linksdraaiende / snelheid lepel.
  • Smeer roomkaas op de polenta en verdeel het gelijkmatig over de groenten en de apart gehouden geraspte Parmezaanse kaas. Bak 20 minuten (200 ° C) en serveer warm.