Polenta met Ratatouille
Ingrediënten
80 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden
Polenta
200 g polenta
800 g water
1 eetlepel groentebouillonpasta
van 1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
30 g ongezouten boter, in blokjes gesneden, plus wat extra voor het invetten
Ratatouille
3 teentjes knoflook
150 g uien, in vieren gedeeld
30 g olijfolie
150 g paprika's, geel of oranje, in reepjes gesneden (2 cm)
250 g courgettes, in plakjes (2 cm)
300 g aubergines, in blokjes gesneden (2 cm)
300 g tomaten, in vieren gedeeld
1 snufje suiker
2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
2 tl fijn zeezout
1 tl gemalen zwarte peper
250 g roomkaas
Bereiding
Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 15 sec / snelheid 10. Doe in een kom en zet apart.
Vet ovenschaal in.
Polenta
- Verwarm de oven voor op 200 ° C.
- Plaats een kom op het deksel van de mengbeker, weeg polenta af en zet apart.
- Doe water en groentebouillonpasta in de mengbeker en verwarm 8 min / 100 ° C / snelheid 1.
- Voeg boter toe en, zonder maatbeker, stel snelheid 3 in terwijl u de gereserveerde polenta langzaam toevoegt via het gat in het deksel van de mengbeker. Plaats de maatbeker en kook 10 min / 80 ° C / snelheid 3.5. Breng over naar de voorbereide ovenschaal en verdeel de bovenkant met een natte spatel. Maak de mengkom schoon.
Ratatouille
- Doe de knoflook en uien in de mengbeker en hak 4 sec / snelheid 5. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel.
- Voeg olie toe en sauteer 3 min / Varoma / snelheid 1.
- Voeg paprika's, courgettes, aubergines, tomaten, suiker, Provençaalse kruiden, zout en peper toe en kook 8 min / 80 ° C / linksdraaiende / snelheid lepel.
- Smeer roomkaas op de polenta en verdeel het gelijkmatig over de groenten en de apart gehouden geraspte Parmezaanse kaas. Bak 20 minuten (200 ° C) en serveer warm.



